Je werkt gemiddeld zo'n acht uur per dag, als je langer wilt werken is dit vaak mogelijk. De exacte werktijden verschillen per boer. Je werkt 5 of 6 dagen per week. Hoeveel werk er is hangt sterk af van het weer. Is het mooi weer dan zal de boer je vragen of je wat meer wilt werken, is het slecht weer dan zal er wat minder te doen zijn. De werktijden zullen door de boer aangegeven worden evenals de pauzes.

Al het werk is buiten op het land, je zal smerig worden dus neem oude werkkleding mee. Je hebt kans dat je soms aan de oogst verwante werkzaamheden moet verrichten zoals: onkruid wieden of inpak werkzaamheden. Het weer in Engeland is erg variabel, het is belangrijk om regenkleding en laarzen mee te nemen. Bijna alle fruitbomen zijn laag gekweekt, je zult dus niet hoog in bomen hoeven te klimmen.
Je kunt bij de boer op het terrein verblijven. De meeste boeren hebben een aantal caravans ter beschikking voor de mensen die bij hen aan het werk zijn. Als je in een caravan wilt verblijven zal je deze delen met andere seizoenswerkers. Verder kan er gekampeerd worden. Overal is gelegenheid om te koken en zijn douches en toiletten
Aanwezig. Vaak zijn er ook nog allerlei andere faciliteiten aanwezig, dit hangt af van de boer waar je aan het werk bent. Inkopen kan je meestal binnen loopafstand doen. Sommige boeren laten eens per week een auto rijden zodat je grotere inkopen kunt doen.

Je verblijft met een grote groep mensen van verschillende nationaliteiten die bij de boer aan het werk zijn op een terrein.
Wat natuurlijk erg gezellig is. Er wordt vaak veel gezamenlijk ondernomen. Verder zullen er ook nog veel mensen aan het werk zijn die ‘s avonds weer naar huis gaan. De boeren vragen een vergoeding voor het verblijf en de faciliteiten. De vergoeding bedraagt tussen de 10 en 30 pond per week. Dit hangt af van wat er geboden wordt. Het bedrag voor de accommodatie zal van je loon worden ingehouden.
   
  Engeland programma 2005
De streek waar veel fruit geplukt wordt in Engeland is Kent. Kent wordt dan ook wel de boomgaard van Engeland genoemd. Niet alle boeren waar wij mensen plaatsen zijn gevestigd in Kent. We hebben ook contact met boeren in West-Sussex, Essex en Suffolk. In de oogsttijd hebben de boeren veel mensen nodig om de oogst binnen te halen. Mensen van over de hele wereld komen naar Engeland om hier een leuke tijd te hebben en om geld te verdienen.
Alle werkadressen van Appellation Contrôlée liggen in Kent, West-Sussex, Essex en Suffolk. Kent en West-Sussex liggen ten zuiden van Londen en Essex en Suffolk ten noorden van Londen. Engeland heeft een zeer variërend landschap. Krijtrotsen langs de kust, mooie riviervalleien, bos en natuurlijk strand. De voornaamste landbouwculturen zijn de kweek van hop, fruit en ijsbergsla. Er worden veel verschillende soorten fruit geteeld o.a. aardbeien, frambozen, pruimen, kersen, appels en peren. In Zuid-Engeland zijn ook een groot aantal groentetelers (vooral ijsbergsla). De werkzaamheden die verricht moeten worden hangen dus sterk af van de boer waar je aan het werk bent en in welke periode van het jaar je in Engeland bent.

Het werk is zwaar. Je doet de hele dag lichamelijk werk waarbij je vaak lange tijd in een ongebruikelijke houding staat. In het begin zal je dus ook vaak spierpijn hebben en het af en toe niet meer zien zitten. Maar na verloop van tijd zal je zien dat alles makkelijker gaat en je zelfs plezier in je werk krijgt en er een voldaan gevoel aan over houdt. De leuke sfeer buiten je werktijden zal hier zeker aan bijdragen!

Omdat de boeren veel verschillende producten verbouwen is het seizoen in Engeland lang. Als je wilt kun je van eind februari tot half november werken in Engeland.
We begrijpen dat deze periode voor veel mensen te lang is, je hoeft dus ook niet het hele seizoen te blijven. Wel is er een minimale verblijfsduur van een maand. Wat je plukt hangt sterk af van de periode dat je aanwezig bent. Om je een idee te geven: mei-juli (aardbeien), juni en juli (pruimen, frambozen en kersen) en juli-oktober (appels en peren). Dit is een ruwe schatting en kan dus sterk afwijken.
    Je krijgt stukloon. Wat inhoud dat je per kilo of per aantal geplante of geplukte producten betaald krijgt. Bij bepaalde werkzaamheden zoals wieden en inpakwerkzaamheden krijg je uurloon. Dit geschiedt naar een wettelijk vastgesteld tarief. Dit is minimaal zo'n 7 Euro per uur. Wat je verdient hangt sterk af van je werktempo en de hoeveelheid fruit dat er te plukken is. De verdiensten per persoon lopen sterk uiteen. Gemiddeld wordt er per persoon tussen de 35 en 75 Euro per dag verdiend. Hou er rekening mee dat je de handigheid van het plukken onder de knie moet krijgen. Zo zal je in het begin wat minder verdienen en nadat je ervaring op hebt gedaan meer. Je loon wordt contant, per cheque of op een voor jou door de boer geopende bankrekening gestort. In het laatste geval krijg je een bankpasje waarmee je het geld van je rekening kan halen. Over het algemeen word je een keer per week uitbetaald. Tijdens het werk ben je door de boer verzekerd. Als je wegens ziekte niet werkt krijg je ook niet uitbetaald.
Het weer is van invloed op de hoeveelheden die geoogst kunnen worden. Reken jezelf dus niet rijk, het kan dan alleen nog maar meevallen.
De voorwaarden voor deelname aan het Engeland programma zijn:
  1. Minimum leeftijd 18 jaar.
  2. Goede gezondheid en conditie
  3. .
  4. Paspoort of identiteitskaart uit een EG-land.
  5. Minimall een maand beschikbaar.

Engeland programma


Appellation Contrôlée reserveert een plek voor jou bij een boer. Wij verstrekken jou alle informatie omtrent het adres, werk, kleding en dergelijke. Je gaat op eigen gelegenheid naar de boer.
Wij vragen voor deelname aan ons Engeland programma 120 Euro.